Eργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος για ενήλικες


Νέος οκτάμηνος κύκλος εργαστηρίων για την τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση 2017-2018


Το εργαστήριο απευθύνεται είτε σε εκπαιδευτικούς –ανεξάρτητα από βαθμίδα ή ειδικότητα-, είτε σε όσους-ες εργάζονται και δραστηριοποιούνται με παιδιά, νέους ή ενήλικες, σε οποιοδήποτε πλαίσιο συναφές με την ψυχαγωγία και την παιδαγωγία (δημιουργική απασχόληση, θέατρο, κοινωνικές υπηρεσίες κ.α.) 


(Θα προηγηθεί δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο για όσους/ες θέλουν πρώτα να έχουν μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο για να αποφασίσουν για την ετήσια συμμετοχή τους. Το σεμινάριο γνωριμίας διεξάγεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, 17:30 με 21:00) 


Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στο δράμα αλλά και να κατανοήσουν και να πειραματιστούν με τα στοιχεία, τη δομή και τις δυνατότητές του σε σχέση με την επαγγελματική τους πρακτική και ενδιαφέροντα. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης της δημιουργικής και της κριτικής ικανότητας των ενδιαφερομένων σε σχέση με το ρόλο και τις χρήσεις της τέχνης του Δράματος στην Εκπαίδευση (drama in education) σε παιδαγωγικό ή άλλο πλαίσιο.


Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες:
-         Με τα στοιχεία και τις τεχνικές του δράματος.
-         Με το σχεδιασμό και την οργάνωση δραστηριοτήτων, θεματικών ενοτήτων ή μαθημάτων που θα βασίζονται/αξιοποιούν το δράμα στις εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες: είτε πρόκειται για εργασία στο αναλυτικό πρόγραμμα, είτε για μια παράσταση, είτε για κάποια εξωσχολική δράση ομάδας, ομάδες ενηλίκων κλπ. 
-         Με τις σύγχρονες αντιλήψεις και τους προβληματισμούς που αφορούν στις θεατρικές και παιδαγωγικές διαστάσεις του δράματος.


Ειδικότερα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα:
θα προσεγγίσουν, θεωρητικά και πρακτικά, τα βασικά στοιχεία, τις έννοιες και τις πιθανές δομές του εκπαιδευτικού δράματος
θα αναπτύξουν τη δική τους προσέγγιση και προοπτική στο εκπαιδευτικό δράμα σε σχέση με τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα
θα πειραματιστούν σε πρακτικό επίπεδο με την εφαρμογή του δράματος, με σχεδιασμό μαθημάτων, ανάλογα με το πεδίο ενδιαφέροντός τους και με παράλληλη σύνδεση θεωρίας και πράξης.


Θα δοθεί έμφαση στη βιωματική κυρίως προσέγγιση/οικείωση των συμμετεχόντων με το δράμα αλλά και στην παράλληλη θεωρητική κατάρτιση (πρακτική άσκηση, σεμινάρια, σημειώσεις κλπ). Η έμφαση όμως του προγράμματος δίδεται όχι στην παθητική βίωση αλλά στην ενεργητική συμμετοχή.

Διάρκεια : Τα μαθήματα ξεκινούν  4 Οκτωβρίου του 2017 και έχουν διάρκεια 8 μήνες (μέχρι 30 Μαΐου του 2018), μία φορά την εβδομάδα (Τετάρτη) τρεισήμισι ώρες (από τις 17:30 μέχρι τις 21:00). Συνολική διάρκεια: 110 ώρες περίπου

Συνδρομή :  60 ευρώ το μήνα (8 μήνες: 480 ευρώ).

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Κώστας Αμοιρόπουλος εκπαιδευτικός/δάσκαλος δράματος εξειδικευμένος στην εκπαίδευση, στο εκπαιδευτικό δράμα και στο θέατρο (Πτυχία από το Π.Τ. Νηπιαγωγών και Π.Τ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΒΑ στο Drama Theatre and Performance Studies στο Roehampton University, Master στο Drama in Education στο University of Central England, Μεταπτυχιακό στο Theatre Directing στο Royal Holloway University και Διδακτορικό στο Drama in Education στο Birmingham City University, Ηνωμένο Βασίλειο) 


Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν τον Ιούνιο και συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο του 2017, 

στα τηλ: 210 7218860, 6978909244. 

                                                    
Σεμινάριο γνωριμίας με το εκπαιδευτικό δράμα από τις δια-δρω-μές

Το σεμινάριο είναι εισαγωγικό για τον ετήσιο κύκλο εργαστηρίων που θα ακολουθήσει των Οκτώβριο και απευθύνεται:

-          -σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων,
-          -σε καλλιτέχνες/ιδες
-          -και σε όσους/ες ασχολούνται με ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων

που ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, Αρριανού 26, Παγκράτι, Αθήνα και ώρες 17:30 με 21:00 (Διάρκεια: 3,5 ώρες).

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

Για συμμετοχή καλέστε στα 2107218860, 6937001806, 6978909244

1 σχόλιο: